اهداف یک کسب و کار از تبلیغات خیلی متنوع و گستردهست؛ برخی برای فروش بیشتر تبلیغ میکنن، عدهای برای آگاهی از برند، اصلاح تصویر برند و …؛ با این حال دلایل عدم موفقیت اونها اکثرا با هم یکسان و یکی از این 3 مورده:
- تبلیغ درست در جای نادرست
- تبلیغ نادرست در جای درست
- تبلیغ نادرست در جای نادرست!
که نتیجه هر سه مورد هم یکیه:
شکست!
خب حالا که مسئله طرح شد و فهمیدیم خیلی از کسب و کارها در انتخاب روشهای تبلیغات و اجرای اونها با چالش روبرو هستن، بهتره بریم سراغ جوابِ مسئله و با انواع روشهای بازاریابی و تبلیغات یک کسب و کار چگونگی موفقیت در هر کدوم آشنا بشیم.
انواع روشهای بازاریابی و تبلیغات یک کسب و کار
در یک دستهبندی کلی، ما دو مدل تبلیغ داریم:
- تبلیغات آنلاین
- تبلیغات آفلاین
هر کدوم از این انواع یا بهتره بگم بسترهای تبلیغات کسب و کار خودشون شامل روشهای متنوعی هستن که برای تحقق اهداف مختلف کاربرد داره که در ادامه هر کدوم رو بهتون معرفی میکنم.
انواع روشهای تبلیغات آنلاین یک کسب و کار
مهمترین انواع روشهای تبلیغات آنلاین کسب و کار شامل موارد زیر هستن:
تبلیغات در گوگل
تبلیغات در گوگل یا همون گوگل ادز خودمون یکی از متداولترین شیوههای تبلیغات و بازاریابی یک کسب و کار در بستر آنلاینه که احتمال معرف حضور همه شما هست. این شیوه از تبلیغات که خیلی خیلی با سئو مقایسه میشه، بیشتر مناسب کسب و کارهایی هست که حوصله دنگ و فنگ و انتظار کشیدن برای کسب رتبه برتر با سئو رو ندارن و میخوان در سریعترین زمان ممکن به فروش برسن.
در گوگل ادز سایت شما به ازای یک هزینه مشخص، روی یک کیورد مشخص در ابتدا یا انتهای صفحه نخست نتایج گوگل نمایش داده میشه؛ اینکه سایت شما ابتدا یا انتهای نتایج قرار بگیره به مبلغی که شما و سایر رقبا برای هر کلیک مشخص میکنید بستگی داره.
شیوه پرداخت هزینه تبلیغات در گوگل اینطوریه که به ازای هر کلیک کاربر روی لینک سایت شما در نتایج، از بودجه گوگل ادزتون پول کسر میشه؛ یعنی تا زمانی که مشتری جذب نشه شما هزینهای به گوگل پرداخت نمیکنید.
رپورتاژ آگهی
رپورتاژ خبری یا همون رپورتاژ آگهی یک شیوه تبلیغات آنلاین و غیرمستقیم برای کسب و کارهاست. در این شیوه محتوای تبلیغاتی شما در قالب یک مقاله آموزشی یا گزارش در سایتی که خودتون انتخاب میکنید و با حوزه کاری شما مرتبطه، منتشر میشه.
چیزی که در این شیوه از تبلیغات کسب و کار باید بهش توجه داشته باشید اینه که فرمت محتوای رپورتاژ شاید شبیه مقاله باشه، اما شیوه نگارشش کمی با مقالات اختصاصی سایتتون فرق داره. لحن رپورتاژ باید کاملا بیطرفانه باشه و مخاطب به هیچ وجه نباید متوجه تبلیغاتی بودن اون بشه؛ در غیر اینصورت مثل اکثر تبلیغاتی که طی روز در بستر اینترنت میبینه باهاش رفتار میکنه و به احتمال خیلی زیاد اون رو نادیده میگیره و کمپین شما هم با شکست مواجه میشه.
یک رپورتاژ آگهی خوب که در بستر مناسب و معتبری منتشر شده باشه، علاوه بر اینکه آگاهی از برند شما رو افزایش میده، باعث میشه وب سایت شما بک لینکهای باکیفیتی دریافت کنه و اعتبارش نزد گوگل هم بالا بره.
من توی دوره آموزش رپورتاژ آگهی، صفر تا صد اجرای یک کمپین موفق و اثربخش رپورتاژ رو بهتون آموزش دادم.؛ پس اگه از این شیوه تبلیغات کسب و کار خوشتون اومده و قصد دارید اون رو اجرا کنید، حتما قبلش این دوره رو ببینید و با چنته پر کارتون رو شروع کنید.
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن
قدیمترها، وقتی وارد یک سایت میشدید، برای دریافت آخرین خبرها، مشاهده پیشنهادات یا اطلاع از تخفیفهای جدید باید ایمیل یا شماره تلفن خودتون رو در اختیار سایت مذکور میذاشتید؛ روشی که در اکثر مواقع جواب نمیداد و اون باکس ایمیل/شماره تلفن جز خاک خوردن هیچ چیز دیگهای نصیبش نمیشد؛ اما حالا فقط کافیه بعد از ورود به یک سایت، با کلیک روی دکمه Allow یا یه چیزی شبیه به اینی که توی تصویر پایین میبینید، میتونید این اجازه رو به وب سایتها و اپلیکیشنها بدید که برای شما نوتیفیکیشن ارسال کنن:
بعد از اینکه کاربر این اجازه رو به وب سایت بده، حالا سایت میتونه نوتیفهای مختلف از محصولات جدید، تخفیفها یا هر چیز دیگری رو روی سیستم یا گوشی اون ارسال کنه؛ این شیوه از تبلیغات به پوش نوتیفیکیشن یا Push notification معروفه.
حواستون باشه در ارسال نوتیف توی این شیوه از تبلیغات یک کسب و کار زیادهروی نکنید؛ چون نتیجه عکس میده و به جای جذب مشتری اونها رو دفع میکنه.
تبلیغات ایمیلی
یکی دیگه از انواع تبلیغات یک کسب و کار، تبلیغات ایمیلی هست. در تبلیغات ایمیلی شما از طریق ارسال ایمیل حاوی اطلاعات یک محصول، رویداد ویژه، تخفیف یا هر چیز دیگری، برندتون رو تبلیغ میکنید.
برای اجرای تبلیغات ایمیلی باید “مخاطبین دستهبندی شده” و “فهرستی از ایمیلهای کاربرانتون” رو داشته باشید.
اطلاعات دقیقتر و کاملتر درباره تبلیغات ایمیلی رو میتونید توی مقاله ایمیل مارکتینگ بخونید.
تبلیغات در شبکههای اجتماعی
تبلیغات در شبکههای اجتماعی در ایران بیشتر همون اینفلوئنسر مارکتینگ محسوب میشه؛ چون به خاطر تحریمها، امکان استفاده از سرویسهای تبلیغاتی شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، فیسبوک و … وجود نداره و تبلیغات توی این بسترها (اگر فعالیت خودِ برند در فضای مجازی رو فاکتور بگیریم) حول محور همون اینفلوئنسر مارکتینگ میچرخه.
برای تبلیغات در شبکههای اجتماعی هم خودتون میتونید با راهاندازی یک پیج اختصاصی برای برندتون تبلیغاتتون رو داخل اون قرار بدید، هم میتونید با استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ، محتوای تبلیغاتیتون رو در صفحات مجازی افراد تاثیرگذار یا همون اینفلوئنسر منتشر کنید. البته نظر من رو بخواید مورد دوم (اینفلوئنسر مارکتینگ) بیشتر مفهوم “تبلیغات” داره.
تبلیغات همسان
تبلیغات همسان یک نوع تبلیغات بنری محسوب میشه که توی سایت میزبان اجرا میشه و محتوای تبلیغاتی در اون مشابه مطالب و محتوای سایت میزبانه؛ حالا کاربرد این تشابه ظاهری چیه؟
از اونجایی که محتوای تبلیغ (بنر) در تبلیغات همسان کنار سایر مطالب سایت میزبان منتشر میشه، این تشابه باعث ایجاد یکپارچگی در قالب سایت میزبان میشه؛ در نتیجه کاربر هم متوجه تبلیغاتی بودن بنر نمیشه و راحتتر بهش اعتماد میکنه و به اسم “تبلیغ” ساده از کنارش نمیگذره.
با کلیک کاربر روی بنر، اون به آدرسی هدایت میشه که شما از قبل روی بنر لینک کردید؛ این لینک میتونه آدرس صفحه اصلی سایت خودتون یا هر جایی که شما میخواید باشه.
تبلیغات اپلیکیشن
در تبلیغات اپلیکیشن شما محتوای تبلیغا