آموزش نصب گوگل آنالیتیکس

برای اینکه بتونیم سایت رو در جهت رفع نیاز کاربران طرح ریزی کنیم، میتونیم از ابزارهای پیشرفتهای مثل گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم. این ابزار اطلاعاتی مثل نحوه عملکرد سایت، میزان بازدید، گزارشات مختلف راجع به ویژگیهای کاربرانتون مثل سن، جنسیت، علایق و غیره رو میده. فک کن! یعنی تو حتی تا جنسیت کاربرانی که به سایت مراجعه میکنن رو هم میتونی بفهمی! ما توی این مقاله قدم به قدم بهتون توضیح دادیم که چطور سایتتون رو در گوگل آنالیتیکس ثبت کنید.

دنیای گوگل آنالیتیکس دنیای بسیار گسترده و خفنیه و برای بفهمید چی هست و کامل بتونین راجع بهش اطلاعات کسب کنید، میتونید به صفحه گوگل آنالیتیکس چیست مراجعه کنید. در ضمن یادتون نره که بعد از مطالعه اون صفحه برای اینکه بفهمید این ابزار خفنو چجوری نصب کنید دوباره به همین مقاله برگردید.
آموزش نصب و فعالسازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت
برای نصب گوگل آنالیتیکس اولین چیزی که نیاز دارید ساخت یک حساب کاربری در گوگل هست. اگر از قبل این حساب رو برای خودتون ایجاد کردید که میتونید از همون استفاده کنید؛ در غیر اینصورت باید قبل از هرکاری برای ساخت یک حساب کاربری در گوگل اقدام کنید.
در نظر داشته باشید که به دلیل وجود تحریمها، برای ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس به یک فیلترشکن برای تغییر IP خودتون نیاز دارید.
بعد از تهیه موارد بالا، URL زیر رو جستجو کنید تا به صفحه Google Analytics منتقل بشید:
https://www.google.com/analytics
بعد از ورود به صفحه گوگل آنالیتیکس، مثل تصویر زیر روی گزینه sign in to analytics کلیک کنید.

قدم بعدی اینه که صفحهای حاوی یک پیام خوش آمد گویی و توضیحاتی در رابطه با گوگل آنالیتیکس به شما نمایش داده میشه.
با کلیک روی گزینه start measuring به مرحله بعد وارد بشید.
بعد از باز شدن صفحه جدید در مرحله اول، شما نیاز به وارد کردن یک نام برای حساب کاربریتون دارید. در این مرحله نیازی نیست که حتما اسم سایتی که قراره گوگل آنالیتیکس، آنالیزش کنه رو بنویسید چون بعدا که کسب و کارتون گسترش پیدا کنه، ممکنه شما بخواید چند تا سایت رو مورد بررسی قرار بدید؛ پس با نام اکانت خودتون این قسمت رو پر کنید.
بعد از وارد کردن نام کاربری خودتون در کادر مربوطه (Account Name) با چهار گزینه روبرو میشید که در هر کدوم از اونها گوگل توضیحاتی در رابطه با میزان دسترسیش به اطلاعات تحلیلی شما رو میگه و از کاربر میخواد که در صورت تمایل، اقدام به فعال سازیشون کنه. (پیشنهاد ما اینه که تیک هر چهار گزینه رو بزنید تا بعدها بتونید از این اطلاعات بهره ببرید و همچنین به مقایسه اونها با سایر وب سایتها بپردازید.)

بعد از زدن تیکهای مورد نظر در پایین صفحه، گزینه next رو بزنید.
در مرحله بعد، google analytics از شما میخواد تا بهش بگید که قصد اندازه گیری چه چیزی رو دارید و شما باید نوع اون رو (وبسایت، اپلیکیشن و یا هم وبسایت و هم اپلیکیشن) مشخص کنید که اگر تنها برای وب سایت خودتون به این سرویس نیاز دارید، تیک گزینه اول رو انتخاب کرده و روی گزینه Next کلیک کنید.

در صفحه بعد باید اطلاعات Property رو وارد کنید. این اطلاعات شامل نام وب سایت، URL آن، حوزه فعالیت وب سایت و در آخر هم کشورتون رو مشخص کنید.
اگر حوزه کاری وب سایت شما هیچ کدوم از گزینههای ارائه شده نیست، گزینه Other رو انتخاب کنید و سپس روی Create کلیک کنید.

در این مرحله پنجرهای ظاهر میشه که از شما میخواد قوانین مربوط به این سرویس رو مطالعه و سپس تاییدشون کنید. تیک هر دو مورد رو بزنید و بر روی گزینه I Agree کلیک کنید.

پس از طی کردن مراحل ذکر شده و ایجاد حساب در سرویس، یک کد با فرمت AU-000000000-1 در اختیار شما قرار میگیره که Tracking ID وب سایت شما هست و شما باید حتما نسبت به ذخیره اون اقدام کنید. این Id در مراحل بعد و هنگام قرار دادن تگ مورد نیاز هست.
پس از ذخیره Tracking ID در قسمت پایینتر اون Global Site Tag وجود داره که در کادر مربوطهاش تگی مثل تصویر براتون ایجاد میشه و در واقع این همون تگی هست که باید در Header وب سایتتون قرار بدید.
لینک رو کپی کرده و بعد از اون به پیشخوان وب سایتتون مراجعه کنید.
آموزش نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس
برای قرار دادن تگ آنالیتیکس در Header وب سایت، راههای متعددی وجود داره که در ادامه هر کدوم از روشها رو براتون شرح دادیم.
1_ قرار دادن تگ در هاست
در این روش ابتدا به پنل مدیریت هاستتون مراجعه کنید و سپس روی File Manager کلیک کنید.

در مرحله بعد پوشه public_html رو پیدا کرده و روش کلیک کنید.
سپس به ترتیب روی گزینههای wp-content و themes کلیک کرده و در پوشه themes قالب وب سایت خودتون رو انتخاب کنید. (در اینجا ما برای نمونه قالب hello رو انتخاب میکنیم.)

حالا مثل تصویر، فایل header.php رو پیدا کرده و روی گزینه Edit کلیک کنید تا کدهای مربوط به هدر وب سایت برای شما نمایش داده بشه.

از بین کدها <Head> رو پیدا کرده و global site tag رو در پایین اون قرار بدید، سپس Save رو زده و کار رو به اتمام برسونید.

2_ قرار دادن تگ از مسیر پیشخوان وردپرس
ابتدا به پیشخوان وردپرس رفته و همانند تصویر از زبانه نمایش، بخش ویرایشگر پوسته رو انتخاب کنید.

در قدم بعدی با کلیک روی سربرگ پوسته (header.php) کدهای موجود در هدر به شما نمایش داده میشه. مثل روش بالا تگ آنالیتیکس رو در زیر قرار داده و روی به روزرسانی پرونده کلیک کنید.

3_ قرار دادن تگ آنالیتیکس با استفاده از افزونه
پلاگین گوگل آنالیز وردپرس Insert headers and footers هست که با مراجعه به مخزن وردپرس میتونید نسبت به نصب و فعال سازیش اقدام کنید. برای اینکار ابتدا از قسمت زبانهها، گزینه افزونهها و سپس افزودن رو انتخاب کنید.

سپس مثل تصویر در قسمت جستجو نام افزونه رو وارد کرده و اون رو نصب و فعال سازی کنید.

بعد از فعالسازی افزونه به اون مراجعه کنید و در بخش هدر آن، تگ Analytics رو جایگذاری کنید.
*نکته مهم: از این حالت فقط زمانی استفاده کنید که قالب شما چند هدر داره؛ زیرا نصب افزونههای اضافی به نفع وب سایت شما نیست.
4-از طریق گوگل تگ منیجر
در ابتدا شما باید در گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر ثبت نام کنید و نصب گوگل تگ منیجر را کامل انجام دهید و بعدش کد تگ منیجر رو به سایت اضافه کنید؛ شاید این حرف براتون کمی گنگ باشه؛ اما نگران نباشید و در ادامه با من همراه باشید تا به طور کامل این موضوع رو بهتون یاد بدم. برای نصب گوگل آنالیتیکس با کمک تگ منیجر میتونید روشهای زیر رو پیاده سازی کنید.
۱- ایجاد یک متغیر که کد گوگل آنالیتیکس رو توش قرار میدیم
در تب Workspace گوگل تگ منیجر، سمت چپ صفحه یک کادر وجود داره که باید روی Variables کلیک کنید.
سپس از قسمت User-Defined Variables روی NEW کلیک کنید.
در صفحهای که باز میشه ابتدا نام متغیر رو GA-ID قرار بدید.
بعد روی Variable Configuration کلیک کنید.
حالا در کادر جدیدی که باز میشه باید نوع متغیر مخصوص گوگل آنالیتیکس رو یعنی Google Analytics Settings در قسمت utilities انتخاب کنید.
و در انتها باید Tracking ID گوگل آنالیتیکس رو در کادر مربوطه اضافه کنید و دکمه Save رو بزنید.
در بالاتر گفتیم که tracking ID رو چجوری بدست بیارید. برای این امر به گوگل آنالیتیکس مراجعه کنید و روی بخش ادمین کلیک کنید.
سپس در ستونهایی که براتون نمایش داده میشه، در ستون وسطی میتونید tracking ID رو ببینید.
یا هم از قسمت پایین، گزینه tracking Info رو بزنید و کد مد نظرتون رو مشاهده کنید.
۲- ایجاد تگ مخصوص گوگل آنالیتیکس در گوگل تگ منیجر
در گوگل تگ منیجر از کادر اصلی سمت چپ به قسمت Tags برید و بر روی NEW کلیک کنید.
در صفحه جدیدی که باز میشه قسمت Tag Configuration رو انتخاب کنید.
سپس نوع گوگل آنالیتیکس رو انتخاب کنید: universal یا GA4.
Track Type که باید روی Pageview باشه و Google Analytics Settings که باید همون متغییری که در مرحله قبل ساختید، یعنی GA-ID رو بهش بدید.
در انتها باید با کلیک روی Triggering و در صفحه جدیدی که باز میشه گزینه All Pages رو انتخاب کنید.
در واقع در این قسمت به گوگل تگ منیجر گفته میشه که قصد دارید تگ گوگل آنالیتیکس تحت چه شرایطی در سایت فعال بشه. قاعدتا برای اینکه در همه صفحات بتونید رفتار کاربران رو بررسی کنید، بهترین گزینه تریگر All Pages از نوع Pageview است؛ یعنی هر زمانی و در هر صفحهای از سایت، کاربر یک پیج رو لود کنه، گوگل آنالیتیکس برای جمع آوری دادههای مربوط به رفتار اون کاربر فعال میشه.
حالا دیگه مراحل نصب به پایان رسیده و باید دکمه Submit که بالا سمت راست قرار داره رو انتخاب کنید.
حالا تگی که ساختید رو Publish کنید.
در واقع تا زمانی که دکمه Publish رو نزنید هیچکدوم از تغییراتی که در تگ منیجر انجام دادید روی سایت اعمال نمیشه؛ پس این تغییرات رو فراموش نکنید. برای هر ورژن هم یک توضیحات از تغییراتی که اعمال کردید رو بنویسید تا بعدا اگه مورد نیاز قرار گرفت، بتونید استفاده کنید.
بعد از نصب گوگل آنالیتیکس، چطور به بقیه دسترسی بدم؟
فرض کنید شما بعد از نصب google analytics میخواید به همکار یا فردی دیگری هم دسترسی بدید. برای ایجاد این دسترسی، باید وارد بخش admin بشید و بعد گزینه account user management رو انتخاب کنید؛ بعد از اون علامت مثبت آبی رنگ در قسمت بالای سمت راست رو انتخاب و اکانتهای افراد دیگه رو اضافه کنید. جیمیل افراد رو وارد کنید و بعد از تعیین میزان دسترسیشون با اطلاعات سایت و تایید نهایی، میتونید به افراد دیگه هم دسترسی بدید.
همچنین برای اضافه کردن سایت دیگهای به گوگل آنالیتیکس، میتونید به بخش ادمین برید و قسمت create account رو انتخاب کنید و مثل روشی که در بالا گفتیم، حساب کاربری رو ایجاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید