گوگل ترندز، چطور بفهمیم چی بیشتر سرچ میشه؟

میخوایم درباره یک ابزار پر طرفدار به اسم گوگل ترندز صحبت کنیم. اول باید بگم که ترند در لغت به معنای گرایشه؛ اگه شما دقت کنید در هر سایت پر طرفداری یک بخش trends وجود داره که در اون بخش درباره تمایلات کاربران و موضوعاتی که بیشتر طرفدار دارن صحبت شده؛ به عنوان مثال توی سایت یوتیوب در بخش trends ویدیوهایی رو نشون میده که کاربرا بیشتر دوسش داشتن و در واقع کلیک و ویو بالاتری داشته. حالا سوال اینه که ابزار گوگل ترندز که یک ابزار سئو کاربردی و مهمه، چگونه کار میکنه؟ و اصلا به درد چی میخوره؟ در ادامه قراره این موضوع رو بررسی کنیم.

حالا میرسیم به بخش جذاب کار، یعنی معرفی ابزار گوگل ترندز. این ابزار میاد برای ما کلمات کلیدی مورد نظرمون رو بر اساس منطقه جغرافیایی بررسی میکنه و آمار سرچ اون رو به ما نشون میده. تعریفش همین قدر ساده و راحته. شاید یک وقتایی برای نوشتن یک مقاله بین دو تا کلمه کلیدی شبیه به هم گیر کنید و ندونید که کدوم ارزش سئویی بالاتری داره؛ این چنین وقتایی میتونید از گوگل ترندز کمک بگیرید تا بفهمید دقیقا کدوم کلمه در چه بازه زمانی سرچ بیشتری داشته. گوگل ترندز همیشه شرایط رو درنظر میگیره و هوشمندانه عمل میکنه؛ مثلا میدونه که هر 4 سال یک بار بحث داغ المپیک راه میافته و میزان اکثر سرچها اختصاص داده میشه به المپیک. همینطور در هر شرایط مناسبتی دیگهای میتونه به شما بگه که مردم چه کلماتی رو بیشتر سرچ میکنن. اگه قصد یادگیری سئو رو دارید، این ابزار خیلی میتونه کمک حالتون باشه.
گوگل ترندز چیست؟
اول مقاله به صورت خلاصه بهتون گفتم که گوگل ترندز چیست؟ ولی حالا میخوایم یه خورده مفصلتر راجبش حرف بزنیم. به هر حال هر ابزاری یک سری قابلیتیها داره که ما اینجا هم زمان با آموزش گوگل ترندز این قابلیتها و کاراییشون رو بهتون توضیح میدیم. اول از همه گفتیم که با گوگل ترندز میشه میزان سرچ یک کلمه کلیدی رو فهمید. برای این کار کافیه وارد سایت گوگل ترندز به آدرس https://trends.google.com بشید و بعد همونجور که تو عکس پایین میبینید کلمه کلیدی مورد نظر خودتون رو در باکس بالای سایت سرچ کنین.

خب حالا بعد از اینکه عبارت رو جستجو کردیم با همچین صفحهای رو به رو میشیم. اینجا روی یک نمودار با توجه به تاریخهای مختلف میزان سرچ کلمه رو بهتون نشون میده.

یک مقدار که صفحه رو به پایین اسکرول کنید با تصویر پایین رو به رو میشید که بهتون میگه این کلمه کلیدی تو چه شهرهایی سرچ بیشتری داشته.

حالا نوبت میرسه به قابلیت بعدی گوگل ترندز یعنی همون مقایسه. شما میتونید یک کلمه کلیدی رو با یک کلمه کلیدی دیگه مقایسه کنید. برای این کار فقط کافیه برگردید به بالای صفحه و کلمه مورد نظرتون که میخواید مقایسه بشه رو وارد کنید؛ دقیقا مثل تصویر پایین:

طبق این نمودار متوجه میشید که میزان سرچ کلمه کلیدی سئو بیشتر از دیجیتال مارکتینگه. البته که این قابلیت بیشتر بین دو تا کلمه کلیدی هم موضوع استفاده میشه تا شما رو راهنمایی کنه برای محتواتون روی چه کلمهای بیشتر مانور بدید. حالا توی ابزار google trends برگردید به صفحه اول و یک خورده بیاید پایین تر، میبینید که گوگل ترندز یک بخشی داره که با اون میتونید کلمات پر سرچ سالهای مختلف رو ببنید. این بخش میتونه یک سرگرمی باشه و البته برای یک سئوکار یک نقشه راه و راهنمای خوبیه که میتونه از اون در جهت چیدن استراتژی برای سایتش استفاده کنه.

مزایای گوگل ترندز
خب گوگل ترندز یک سری مزایایی داره که این قسمت میخوام اونا رو براتون شرح بدم:
اول از همه اینکه گوگل ترندز باعث میشه تا مخاطبانتون رو بهتر درک کنید. چه جوری؟ توسط همون کلمات کلیدی که بیشترین جذابیت رو براشون داشته و سرچ بالاتری داشته.
دوم اینکه مقایسه دو تا کلمه کلیدی میتونه کلی کاربرد برای شروع کسب و کارتون داشته باشه. اینجوری شما میتونید روی کلمات با ارزشتر و مهمتر مانور بدید.
سومین مزیت ابزار google trends بهبود سئو سایت و محتواست. با استفاده از این ابزار میتونید محتوایی تولید کنید که به نیاز کاربر نزدیکتره و در کنارش برای گوگل هم با ارزشتره.
چهارمین مزیت ابزار گوگل ترندز رایگان بودنشه. خیلی از ابزارهای مربوط به سئو هستن که به صورت رایگان نمیشه از امکاناتشون استفاده کرد؛ ولی گوگل ترندز رایگانه و حسابی هم کاربردی و به درد بخوره.
و در آخر با گوگل ترندز میتونید سئو محلی سایتتون رو بهبود بدید؛ چون گوگل ترند یک سری اطلاعات راجع به سرچهای مربوط به منطقه شما میده. شما با استفاده از همون اطلاعات میتونید بفهمید که بهتره چه کاری انجام بدید تا الگوریتم کبوتر یک امتیاز تپل به سئو سایتتون بده.
گوگل ترندز برای ایران
یکی از مشکلاتی که موقع استفاده از اکثر ابزارها تو ایران وجود داره اینه که اکثر ابزارهای کاربردی و به درد بخور برای ایران تحریمه. بعضیاشون با فیلتر شکن باز میشه اما عملکرد درستی رو ارائه نمیده؛ اما ابزار گوگل ترندز در ایران تحریم نیست و تمامی بخشهای ابزار google trends بدون محدودیت برای کاربران ایران در دسترسه. یکی از خوبیهای این موضوع اینه که میتونه نتایج جستجو در ایران رو هم برای ما بررسی کنه و مثل بعضی از ابزارهای دیگه محدود به کشورای دیگه نیست. البته که اینم باید بگم امکان داره این آمار صد در صد درست نباشه چون میزان سرچهای فارسی به نسبت آمار جهانی خیلی کمتره.
دیدگاهتان را بنویسید