سئو تصاویر

سئو تصاویر بخشی از سئو محتوا است؛ اما با این تفاوت که شما با سئو کردن تصاویر نه تنها به بهبود سئو اون صفحه کمک میکنید؛ بلکه باعث میشید تصاویر سایتتون در بخش جستجوی تصاویر گوگل هم دیده بشه و از این راه کاربران بیشتری رو جذب کنید. سئو تصاویر از تکنیکهای سئو کلاه سفید که مورد تایید گوگل هم هست به شمار میاد.

تاثیر عکس در سئو
طبق آمار گوگل هر روزه تعداد زیادی از افراد از بخش جستجوی تصاویر گوگل برای رسیدن به مطلب و محتوای تصویری مورد نظرشون استفاده میکنن. بر اساس آماری که سایت moz منتشر کرده، 27 درصد از مطالب جستجو شده در آمریکا مربوط به جستجوی تصویری هست. چند وقت پیش، زمانی که گوگل به جای گزینه view image گزینه visit رو جایگزین کرد، تحول زیادی در افزایش آمار انتقال کاربر از بخش تصاویر به سایت میزبان رقم خورد. تصاویر منبع مهمی برای افزایش ترافیک محسوب میشن که توجه بهشون میتونه در بهبود سئو سایت شما تاثیر گذار باشه.
آموزش سئو تصاویر
در این بخش از مقاله قراره به آموزش تکنیکهای سئو تصاویر و بهبود اونها بپردازیم.
نام گذاری عکس
قبل از اینکه تصویر مورد نظرتون رو توی سایت آپلود کنید؛ اسم تصویر رو عوض کنید. چجوری؟ من بهتون میگم؛ یک روش زمانی هست که میخواید یک عکس رو سیو کنید. روش بعدی اینه که بعد از سیو کردن عکس، با کلیک راست کردن روی تصویر، در بخش rename اسم اون عکس رو عوض کنید. حالا اینکه چی بزارید هم سوال خوبیه. شما بهتره کلماتی مربوط به کلمه کلیدی اون صفحه از سایتتون که میخواید عکس رو توش آپلود کنید به انگلیسی ترجمه کنید و توی بخش name بنویسید. به همین راحتی!
متن alt یا متن جایگزین
نگارش تگ alt یا به اصطلاح متن جایگزین، یکی از ملزومات سئو کردن تصاویر هست. تگ alt برای شفاف سازی محتوای عکس به کار میره. تگ alt یک متنه که در کدهای هر تصویر توی سایتتون قرار میگیره. کاربرد این تگ اونجا مشخص میشه که شاید به هردلیلی عکس شما در سایت برای کاربر لود نشه؛ کاربر در اون موقعیت با خوندن متن جایگزین تصویر میتونه از موضوع عکس شما مطلع بشه. این تگ برای نابینایانی که کل محتوای سایت شمارو از طریق صوت دستگاه مخصوص خودشون متوجه میشن هم کاربرد داره. استفاده از متن جایگزین، به گوگل در فهم موضوع تصاویر و محتوای سایت شما کمک میکنه.
استفاده از title
عنوان یا title عکس که با توجه به قالب کلی سایت شما معمولا زیر تصاویر نمایش داده میشه هم برای سئو شدن تصاویر مهمه. برای بهتر شدن سئو تصاویر میتونید این قسمت رو هم با کلمات مرتبط و کاربردی پر کنید؛ چون در نهایت عنوان عکس به کاربر نمایش داده میشه.
ویرایش اگزیف عکس
اگزیف عکس در واقع یک سری متنهای داخل کد تصویر هستند که گوگل موقع بررسی ماهیت عکس سایت شما، اونها رو بررسی میکنه. شما میتونید با اضافه کردن کلمات کلیدی و آدرس سایتتون به این کدها، به بهبود سئو تصاویر سایتتون کمک کنید. همچنین میتونید از طریق محیط ویندوز، نرم افزار فتوشاپ (مسیر file و بعد file info) و یا از طریق گوشی همراهتون این اگزیفها رو بنویسید.
انتخاب صحیح تصویر
از اونجایی که گوگل قابلیت پردازش عکسها رو داره، باید عکسهای مرتبط با موضوع سایتتون رو آپلود کنید.
بهینه سازی عکس
اگر عکس شما حجم زیادی داشته باشه، روی سرعت سایتتون تاثیرات منفی میزاره. سرعت سایت یکی از مولفههای مهم برای کاربر محسوب میشه.
برای اینکه حجم تصاویر رو کاهش بدید میتونید از ابزارهایی مثل imagecomprssore و یا سایتهایی مثل Tinypng استفاده کنید. در فضای فتوشاپ هم میتونید موقع سیو عکس گزینه save for web رو انتخاب کنید.
فعال سازی لود تنبل
فعال سازی lazy load در افزایش سرعت سایت شما تاثیر بسزایی داره. کار این گزینه به این صورته که اگر مثلا سایت شما 100 تا تصویر داشته باشه و کاربر در ابتدای سایت حضور داشته باشه فقط ده تا عکس اول سایت براش لود میشه و هرچی کاربر به انتهای سایت نزدیکتر بشه، عکسهای بیشتری به صورت نوبتی و پله وار براش لود میشن.
سایز تصاویر
هر سایتی یک سری سایز استاندارد برای تصاویر داره. اگر تصویری که توی سایت شما آپلود میشه سایز بیشتری از سایز استاندارد سایتتون داشته باشه، خود سایت با کمک یک سری کدهای css سایز تصویر رو به سایز استاندارد میرسونه؛ اما نکته قابل توجه اینجاست که به کار رفتن این کدهای css موجب میشه که حجم کلی صفحه افزایش پیدا کنه و کاهش سرعت رو در پی داشته باشه.
اضافه کردن تصویر به sitemap
حتما تصاویر خودتون رو به sitemap اضافه کنید. این کار به ایندکس شدن سریعتر عکسهای شما کمک زیادی میکنه.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، استفاده از افزونههایی مثل رنک مث و یواست سئو، نقشه سایت رو در پلاگین خودش ارائه میده. اگر از سیستمهای اختصاصی یا cmsهای دیگه استفاده میکنید، باید از برنامه نویس بخواید تصاویر رو به سایت مپ اضافه کنه.
افزونه سئو تصاویر
در بخش سئو تصاویر وردپرس، افزونههایی هست که برای بهینه سازی تصاویر مورد استفاده قرار میگیرن. در ادامه به معرفی چند نمونه از این افزونهها میپردازیم.
افزونه lazy load
این افزونه دقیقا برای استفاده از قابلیتهای lazy load که بالاتر گفتیم به کار میره. برای دانلود این افزونه میتونید به bj-lazy-load مراجعه کنید.
افزونه wp-smushit
این افزونه پر کاربرد به شما این قابلیت رو میده که بتونید تصاویر قبلی سایتتون رو هم بهینه سازی کنید. شما میتونید با کمک این افزونه هر عکسی که میخواید رو بهینه سازی کنید.
افزونه w3-total-cache
این افزونه با فعال سازی کش سایت شما، باعث میشه کاربرانی که قبلا وارد سایت شما شدند، در بازدیدهای بعدیشون دیگه نیاز نباشه عکسها رو دوباره دانلود کنند و به همین دلیل سرعت سایت افزایش پیدا میکنه.
نکات بهینه سازی تصاویر برای موتور جستجو
نکاتی وجود داره که بهتره شما در سایتتون اونها رو رعایت کنید.

غیر فعال کردن hotlink
اگر سایت دیگهای محتوای شما رو کپی کنه و به جای اینکه عکس رو از سایت دانلود کنه و با سرورهای خودش توی سایتش اپلود کنه، عکسهای سایت شما رو همراه با کل متن کپی کنه و در سایت خودش بزاره، در واقع از سرورهای سایت شما استفاده کرده. برای کاهش استفاده از منابع، hotlink سایت خودتون رو غیرفعال کنید. برای این کار میتونید به پشتیبان هاست درخواست اینکار رو بدید یا یک cdn با قابلیت محافظت از hotlink بخرید. همچنین میتونید از افزونههایی مثل all in one security and firewall هم استفاده کنید.
به تصاویر لینک بدید
حتما که نباید برای لینک سازی داخلی و خارجی (بک لینک) از متن استفاده کنید. شما میتونید برای لینک سازی از تصاویر هم استفاده کنید. استفاده از لینک سازیهای داخلی و خارجی موجب افزایش سئو سایت شما میشه.
استفاده از تصاویر مناسب
همانطور که میدونید مدت زمان موندن کاربر توی سایت برای ارتقای سئو سایت شما خیلی مهمه. جالبه که بدونید استفاده از تصاویر حتی در این بخش هم تاثیر زیادی داره؛ چون زمانی که کاربر وارد سایت میشه، اگه با حجم انبوهی از متن بدون تصویر روبه رو بشه، ممکنه مطلب رو حوصله سر بر بدونه و با خروجش باعث افزایش نرخ bounce rate سایتتون بشه که این روی سئو سایت تاثیر منفی میزاره.
فرمت تصاویر
تصاویر در سایتها معمولا با 2 فرمت png ،jpeg قرار میگیرن.
jpeg: بهترین فرمت برای تصاویری هست که دارای گستره رنگی زیادی هستند.
Png: فرمت png مناسب وکتورها، متنهای تصویری و اسکرین شات هاست. عکسهایی با این فرمت بعد از فشرده سازی، کیفیت بالایی دارن؛ اما در نهایت حجم بیشتری نسبت به فرمت jpeg داره.
کدام عکسها بهترند؟ ساخت یا دانلود تصاویر؟

کلا روشهای استفاده از عکس توی سایت به چند بخش تقسیم میشن. بخش اول استفاده از عکسهای جدید و ساخته شده توسط خود شماست. برای این کار باید در فتوشاپ خبره باشید یا خودتون عکاسی کنید. این روش با صرف هزینه و وقت زیاد همراه هست؛ برای همین درصد بالایی از افراد از روشهای دیگری برای تهیه تصاویر استفاده میکنن. روش دوم کپی عکسهاست. این روش برای گوگل شناخته شده هست و اگر صورت بگیره گوگل متوجه میشه و محتوای شما رو یه جور محتوای کپی شده میدونه که تاثیر منفی روی سایتتون داره؛ از این جهت این روش خیلی توصیه نمیشه.
روش سوم استفاده از عکسهای سایتهایی هست که برای دانلود رایگان گذاشته شدن؛ برای مثال استفاده از سایتهایی مثل http://absfreepic.com/ که تمام تصاویرش با لایسنس public domain برای استفاده عموم و کپی کردن گذاشته شدن مانعی نداره. روش چهارم که آخرین روش هم به شمار میاد، روش شخصی سازی و انحصار سازی عکس هست. استفاده از فیلترهای فتوشاپ روی عکس، دادن فریم به تصاویر، افزودن نوشته به خود تصویر و ترکیب چند تصویر باعث انحصار سازی تصویر شما میشه.
سایتهایی برای تهیه عکس
در ادامه به معرفی چند سایت که به شما امکان دسترسی به عکسهای با کیفیت رو میده پرداختیم.
دیدگاهتان را بنویسید