بهترین افزونه‌های سئو گوگل کروم

تصویر بهترین افزونه‌های سئو گوگل کروم

آمارها نشون میده از بین انواع مرورگرها موجود، گوگل کروم با کسب میانگین 65.4% آمار، پرمصرف‌ترین مرورگر شناخته شده؛ بنابراین گفتن این مسئله که اغلب سئوکارها و افراد فعال توی این حوزه از مرورگر کروم برای سئو سایت استفاده می‌کنن چندان نیازی به مهارت پیشگویی نداره؛ اینجاست که بحث تازه میره سر اصل مطلب؛ یعنی اهمیت افزونه‌های سئو کروم.

افزونه‌های سئو کروم شبیه ابزارهای سئو در دو نوع رایگان و اشتراکی با هدف تسهیل فرایند سئو سایت برای سئوکارها ساخته میشن و تنوع‌شون هم خیلی بالاست؛ با این حال از بین این افزونه‌ها، تعدادی‌شون کاربرد بیشتری دارن و بهتر به دردتون می‌خورن.

من در ادامه این مطلب قصد دارم 9 تا از به درد بخورترین و کار راه بندازترین افزونه‌های سئو کروم رو همراه با کارایی‌شون بهتون معرفی کنم.

9 افزونه سئو کروم که باید روی مرورگرتون نصب باشه

فهرست 9گانه افزونه‌های کاربردی سئو کروم عبارتند از:

  1. MozBar
تصویری از افزونه mozbar

افزونه MozBar مثل ابزار Moz امکانات کاربردی رو در اختیار سئوکارها و وبمسترها قرار میده که چشم و گوش اون‌ها رو نسبت به رقباشون بازتر می‌کنه.

شما با نصب این افزونه سئو کروم روی مرورگرتون و ورود به وب سایت‌های رقبا می‌تونید به اطلاعات کلی درباره:

  • بک لینک پروفایل
  • پیج اتوریتی (اعتبار صفحه)
  • دامین اتوریتی (اعتبار دامنه)

دست پیدا کنید.

برای دسترسی به اطلاعات نامبرده از طریق افزونه MozBar فقط باید روی آیکون این افزونه کلیک کنید؛ سپس نوار مشکی رنگی بالای سایت نمایش داده میشه و اطلاعاتی که بهشون اشاره کردم اون جا نشون داده میشن؛ علاوه بر این می‌تونید از طریق نوار خاکستری که زیر هر سایتی در صفحه نتایج جستجو نشون داده میشه هم به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید.

برای نصب افزونه سئو کروم Moz:

  1. MozBar Extension رو سرچ کنید و روی اولین لینک نتایج که مربوط به افزونه‌های گوگل کروم هست کلیک کنید.
  2. افزونه رو دانلود و روی مرورگرتون نصب کنید.
  3. وارد اکانت ماز خودتون بشید. (اگر حساب ندارید یک اکانت رایگان Moz Community ایجاد کنید.)
  4. از نوار بالا- سمت راستِ مرورگر کروم‌تون نماد MozBor رو پیدا و روش کلیک کنید.
  1. Ahrefs Seo Toolbar
تصویری از افزونه ahrefs seo toolbar

ابزار سرشناس Ahrefs قطعا معرف حضور همه سئوکارها و فعالین حوزه بهینه سازی سایت هست (اگه نیست یه سر به مقاله‌ای که درباره‌ش نوشتم بزنید تت معرف‌تون بشه)؛ Ahrefs seo toolbar افزونه این ابزاره و اتفاقا بِه از نسخه اصلیش نباشه، امکانات خوب و راه‌گشایی رو هم در اختیار کاربرانش قرار میده.

این امکانات عبارتند از:

  • تعداد کل بک لینک‌ها به همراه تعداد سایت‌های لینک دهنده
  • تعداد کی‌وردهایی که یک صفحه روی اون‌ها در نتایج گوگل رتبه گرفته
  • تعداد لینک‌های شکسته
  • ترافیک ماهانه صفحات سایت
  •  DR و UR
  • آگاهی از مشکلات فنی سایت
  • بررسی وضعیت سئوی داخلی صفحات مختلف سایت

یکی از امکانات منحصربه‌فرد Ahrefs Seo Toolbar اطلاعاتی هست که هنگام کی‌ورد ریسرچ در اختیار شما قرار میده؛ این افزونه زمانی که شما قصد دارید کی‌ورد یا عبارتی رو در گوگل سرچ کنید، اطلاعاتی مثل میزان سختی کلمه، میزان جستجوی ماهانه، CPC و CPS اون کلمه رو بهتون نشون بده تا در ادامه فرایند جستجو رو با ذهن و دید آگاه‌تری پیش ببرید؛ همچنین زمانی که یک کلمه رو سرچ می‌کنید، این ابزار یک سری کلمه کلیدی مرتبط و مشابه اون کی‌ورد رو بهتون پیشنهاد میده.

برای نصب افزونه سئو کروم Ahrefs باید عبارت Ahrefs Seo Toolbar در گوگل سرچ کنید و مشابه موارد قبلی افزونه رو روی مرورگتون نصب کنید.

  1. Keyword everywhere
تصویری از لوگوی افزونه سئو کروم keyword everywhere

افزونه رایگان Keyword everywhere سه نوع اطلاعات در رابطه با کی‌وردهای موجود توی صفحات سایت‌ها در اختیارتون می‌ذاره:

  • حجم جستجوی ماهیانه
  • هزینه برای هر کلیک (CPC)
  • رقابت google ads

این افزونه رو می‌تونید شبیه نمونه‌های قبلی با سرچ عبارت Keyword everywhere extension دانلود نصب کنید.

  1. Semrush
تصویری از لوگوی semrush

اگرچه افزونه semrush رایگان نیست، با این حال به نظرم اطلاعاتی که با کمک اون درباره وضعیت سئو سایت خودتون و همچنین رقبا دریافت می‌کنید ارزش پولی که بابت خریدش پرداخت می‌کنید رو داره.

افزونه Semrush امکانات زیر رو در اختیارتون می‌ذاره:

  • امکان بررسی بک لینک‌های دریافتی سایت خودتون و رقبا
  • تحلیل وضعیت سئو سایت رقبا
  • بررسی وضعیت رتبه سایت خودتون روی کلمات کلیدی مختلف
  • ارائه پیشنهاداتی برای بهبود سئو سایت و استراتژی اون

برای نصب افزونه سئو کروم Semrush کافیه عبارت Semrush Extension رو مشابه نمونه‌های قبلی توی گوگل سرچ کنید و اون رو در لینک مربوط به افزونه‌های کروم دانلود و راه‌اندازی کنید.

  1. Similarweb
تصویری از لوگوی سیمیلار وب

افزونه سئو کروم سیمیلار وب دومین افزونه 100% رایگان این فهرسته. کاربرد این افزونه بیشتر در رابطه با بررسی وضعیت ترافیک سایت‌های رقیبه و دقت اطلاعاتی که در اختیارتون قرار میده هم قابل قبوله.

از جمله اطلاعات و امکاناتی که سیمیلار وب درباره سایت خودِ کاربر و وب سایت‌های رقیبش در اختیار کاربران قرار میده شامل:

  • ترافیک ماهانه
  • بانس ریت یا نرخ پرش
  • میزان ماندگاری کاربران در سایت
  • میزان بازدید هر صفحه از سایت
  • منبع ترافیک ورودی
  • و …

هستن.

بنابراین پر واضحه که با استفاده از این افزونه رایگان و کاربردی می‌تونید نه تنها سایت خودتون، بلکه وب سایت‌های رقیب رو هم از منظر چند فاکتور مهم و اساسی در سئو مورد بررسی قرار بدید و در نهایت اصلی‌ترین رقیب‌تون رو شناسایی کنید.

* طریقه نصب افزونه similarweb مشابه موارد قبلیه.

  1. Redirect path
تصویری از لوگوی افزونه redirect path

افزونه Redirect path که از سوی کمپانی مایکروسافت معرفی شده که اوضاع و احوال ریدایرکت‌های سایت رو بررسی می‌کنه؛ به عبارت ساده و در عین حال تخصصی‌تر، کار این افزونه اینه که مسیر صفحات سایت شما رو ردیابی و مقصدهایی که صفحات شما به اون‌ها ریدایرکت شدن رو شناسایی کنه. اگر این مسیرها دارای اشکال یا خطایی باشن، با استفاده از این افزونه سئو کروم می‌تونید با چالش و سختی کمتری این خطا رو پیدا کنید، علتش رو پیگیری و در نهایت اون رو حل کنید.

Redirect path از کدهای وضعیت 301، 302، 404 و HTTP 500 و همچنین تغییر javascript استفاده می‌کنه و مشکلات و خطاهایی رو به شما گوشزد می‌کنه که احتمالا شما در لحظه متوجه نمی‌شید.

* طریقه نصب: مشابه موارد قبلی

  1. Google trends
تصویری از لوگوی افزونه گوگل ترندز

کاری که افزونه رایگان google trends انجام میده در نهایت به شما کمک می‌کنه تا با چگونگی سئوی سایت‌های رتبه برتر گوگل آشنا بشید و از این آشنایی در جهت ارتقای وضعیت سئوی سایت خودتون بهره ببرید.

کار افزونه گوگل ترندز اینه:

با استفاده از نمودارهای مختلف، تحلیلی رو از رتبه‌های برتر صفحه نتایج گوگل به شما نشون میده.

به کمک تحلیل‌های ارائه شده از سوی این افزونه، می‌تونید بفهمید سایتی که قله نتایج برتر رو فتح کرده چه استراتژی سئویی داره و ازش برای ارتقای سئو سایت خودتون الگو بگیرید.

* طریقه نصب: مشابه موارد قبلی

  1. Woorank
تصویر گرافیکی از لوگوی woorank

افزونه Woorank مثل یک دستیار به شما در تحلیل صفحات سایت خودتون و رقبا کمک می‌کنه. این افزونه نقاط ضعف رو شناسایی می‌کنه و پیشنهاداتی رو برای بهبود صفحه به شما ارائه میده؛ همچنین با استفاده ازش می‌تونید سایت‌های رتبه برتر صفحه serp رو از نظر برخی فاکتورهای مهم سئو محتوا مثل تایتل و متا دیسکریپشن، تگ‌های هدینگ، کلمات کلیدی مورد استفاده و … مورد بررسی قرار بدید. البته این تنها کاری نیست که woorank برای شما انجام میده و شما با استفاده از اون می‌تونید عملکردهای مختلف یک صفحه از سایت خودتون یا سایت‌های رقیب رو با نگاهی عمیق و ریزبینانه تحلیل کنید.

* طریقه نصب: مشابه موارد قبلی

  1. Check My Links