همون طور که میدونید و قبلا هم در مقالههای مرتبط دربارهش صحبت کردم، دریافت بک لینک یکی از فاکتورهای موثر در ارتقای وضعیت سئو سایت هست. سایت شما با گرفتن بک لینک از وب سایتهای معتبر میتونه از اعتبار و ترافیک اون سایت به نفع خودش بهره ببر.
حالا ممکنه براتون سوال پیش این چیزهایی که الان گفتم چه ربطی به پست مهمان و موضوع مطلب امروز، یعنی Guest post چیست داره؟
ادامه صحبت رو دنبال کنید تا متوجه ربطش بشید.
Guest post چیست؟
پست مهمان یکی از روشهای دریافت بک لینک رایگان هست؛ به همین خاطر هم در ابتدای مطلب داشتم درباره بک لینک و تاثیرش در سئو صحبت میکردم.
در روش Guest post شما یک مطلب رو مخصوصا برای وب سایت میزبان که اعتبار و بازدید بالایی داره تولید میکنید و در ازای این کار، توی اون محتوا برای وب سایت خودتون بک لینک قرار میدید. با انتشار پست مهمان نه تنها فرد منتشر کننده، بلکه وب سایت میزبان هم از نظر سئویی سود میکنه؛ بنابراین میشه گفت این کار یک بازی دوسر برد، و پست مهمان یک چوب دو سر طلاست!
کاربرد پست مهمان چیست و چرا در سئو تاثیر مثبت داره؟
همچنان که توی بخش قبلی هم بهش اشاره کردم، کاربرد پست مهمان در دریافت بک لینک از سوی وب سایتهای معتبر و با ترافیک ورودی بالاست.
زمانی که شما مطلبی رو در یک سایت معتبر منتشر میکنید و به وب سایت خودتون بک لینک میدید، در واقع پلی بین اون سایت و وب سایت خودتون برقرار میکنید و باعث میشید تا ترافیک و اعتبار سایت نامبرده به وب سایت شما هم سرایت کنن.
کاربران با دیدن لینک سایت شما در یک وب سایت معتبر راحتتر و بیشتر بهتون اعتماد میکنن؛ بنابراین به موازات جذب ترافیک، شما اعتماد و نظر مثبت کاربران رو هم در نگاه اول جذب میکنید؛ اما تداوم این اعتماد و علاقه کاربر و تبدیل شدن اون به یک مخاطب وفادار، کاملا به سایت شما و میزان تواناییش در برآورده کردن نیاز کاربر بستگی داره.
از نظر سئو هم، گوگل وقتی ببینه یک وب سایت معتبر به سایت شما لینک داده، برای سایت شما ارزش، اعتبار و رتبه بالاتری قائل میشه و چنانچه فعالیت سایت رو در لِول و سطح کیفی بالایی نگه دارید، روند افزایشی اعتبار و رتبه سایتتون رو حفظ میکنه.
اصول نوشتن Guest post چیست؟
در ادامه اصول نوشتن یک پست مهمان موفق و اثربخش رو در اختیارتون میذارم.
برای سایتهای پربازدید بنویسید
هر چقدر بازدید سایت میزبان بیشتر باشه، احتمال به ثمر نِشَستَن پست مهمان و کسب نتایج مطلوب بیشتره؛ بنابراین با شناسایی سایتهای پربازدید، برای اونها پست مهمان بنویسید.
آمار بازدیدکنندههای سایت میزبان باید از وب سایت شما بیشتر باشه؛ وگرنه همون پست رو اگر در سایت خودتون منتشر کنید بازدهیش بیشتره!
طبیعتا وب سایتهای معتبر با آمار بازدید بالا، در پذیرش پستهای مهمان و نوع محتوا تولیدی سختگیری بیشتری دارن؛ این مسئله هر چند کمی شما رو به دردسر میندازه؛ اما به همون میزان نتیجه حاصل ازش هم بهتر و مطلوبتر خواهد بود.
به اعتبار صفحه و دامنه سایت میزبان توجه کنید
بهترین گزینه برای وب سایت میزبان، سایتهایی هستن که اعتبار دامنه کلی سایت یا صفحهای که پست مهمان در اون منتشر میشه، بالاست؛ چون این وب سایتها جایگاه خوبی نزد گوگل و کاربران داشته و در صفحه نتایج هم از رتبه خوبی برخوردارن.
با این تفاسیر، زمانی که لینک شما در چنین سایتی قرار بگیره، اعتبار صفحه و دامنه سایت شما هم ارتقا پیدا میکنه.
به جای انتشار پست مهمان در سایتهای متعدد و به فراموشی سپردن اون پست، بهتره همکاری خودتون رو صرفا با یک یا دو سایت در این زمینه حفظ کنید تا به مرور زمان مخاطب خاص و ثابت خودتون رو در اونها به دست بیارید.
بازههای زمانی آپدیت رو در وب سایت میزبان بررسی کنید
بررسی کنید و بفهمید محتواهای وب سایت میزبان هر چند وقت یکبار بروز رسانی میشن. آگاهی از این مسئله باعث میشه بفهمید محتوای شما تا کی در صفحه اول سایت میزبان خواهد بود؛ هر چقدر مدت زمان این حضور بیشتر باشه، پست مهمان طبیعتا بیشتر در معرض دید کاربران قرار میگیره و اثربخشیش هم بیشتر خواهد بود.
نکته بعدی که باید حین بررسی وضعیت آپدیتهای سایت میزبان بهش توجه کنید اینه که آیا قبلا مطلبی مشابه با محتوای پست مهمان شما (از نظر عنوان یا موضوع) در وب سایت میزبان منتشر شده یا نه؟ اگر جواب این سوال “بله” باشه و محتوای مشابهی در سایت موجود باشه، یا باید موضوع پست مهمان رو عوض کنید، یا میزبان رو.
میزان ارتباط سایت میزبان با شبکههای اجتماعی رو اندازه بگیرید
هر چقدر ارتباط وب سایت میزبان با شبکههای اجتماعی بیشتر باشه و افراد بیشتری مطالب اون سایت رو در سوشال مدیا دنبال کنن، شانس پست مهمان شما برای دیدهتر شدن و شانس سایتتون برای دریافت لینکهای بیشتر، بالاتر میره.
در انتخاب وب سایت میزبان، به موضوع پست مهمان دقت کنید
چرا باید دقت کنید؟ چون هر چقدر ارتباط معنایی بین پست مهمان و موضوع سایت میزبان بیشتر باشه، تاثیر مثبت و ارزش بک لینک دریافتی از سایت میزبان و احتمال بازگشت کاربران به سایت شما بیشتره؛ بنابراین اگر موضوع پست مهمان شما در رابطه با سئو سایته، انتشار اون در وب سایتی که در حوزه ورزش فعالیت میکنه دردی از سایت شما دوا نمیکنه.
بخش معرفی نویسنده رو با دقت و وسواس پر کنید
بخش معرفی نویسنده معمولا انتهای پست مهمان قرار داره که علاوه بر اطلاعاتی درباره نویسنده، محل درج لینک سایت اون هم هست.
اطلاعات این بخش رو با دقت بنویسید؛ همچنین یک انکر تکست خوب برای لینکتون انتخاب کنید که با کلمه کلیدی پست مهمان یکی نباشه.
نکته پایانی که در تولید پست مهمان باید در نظر بگیرید بحث اصول تولید محتوا هست که من در صفحه دوره سئو محتوا اونها رو بهتون معرفی کردم؛ به عنوان مثال از تکرار زیاد یک عبارت به خصوص در محتوای پست مهمان جلوگیری کنید، اصول نگارشی رو هنگام نوشتن رعایت کنید و …