انکرتکست

اگر به حوزه دیجیتال مارکتینگ و خصوصا سئو اشرافی داشته باشید، حتما واژه انکرتکست (Anchor Text) به گوشتون خورده. حتما هم الان اومدید که ببینید چی هست، به چه دردی میخوره و میخواید بیشتر راجع بهش بدونید.

Anchor text چیست؟
انکرتکست یا کلمه قلاب شده در واقع به همون متنی میگن که شما توسط اون به صفحه دیگهای لینک میدید.
حتما توی سایتها دیدید که گاها یک کلمه به رنگ آبی دراومده و وقتی روش کلیک میکنید به یک صفحه جدید هدایت میشید. به همون کلمه یا عبارتی که معمولا آبی رنگه و حاوی یک آدرس جدید هست، انکرتکست میگن. توی عکس زیر میتونید حالت فنی قرارگیری یک انکرتسکت رو ببینید:
به عنوان مثال به جمله زیر دقت کنید:
به نظر من بازاریابی محتوا زمانی موفقه که در مرحله اول شما توی تولید محتوای جذاب مهارت داشته باشید.
عبارت صورتی رنگ اول شما رو به آدرس اینترنتی ” https://eliasalipour.com/types-of-content-marketing/ ” و عبارت صورتی رنگ دوم شما رو به آدرس ” https://eliasalipour.com/how-to-write-content/ ” میبره. اینجا عبارت ” بازاریابی محتوا” و “تولید محتوای جذاب” انکرتکست هستند.

انواع انکرتکست
اینجاست که انکرتکست توی سئو مهم میشه!
قبلا سئو و الگوریتمهای رتبه بندی گوگل به پیچیدگی الان نبود؛ مردم روی کلمه کلیدی هدفشون لینک میدادن و حتی روی اون کلمه رتبه هم میگرفتن!
اما الان با خفنتر شدن هوش مصنوعی گوگل، عبارتی که روی اون لینک داده میشه خیلی مهمه. برای همین ما انواع انکرتکست و کاربردشون رو براتون لیست کردیم.
1. انکرتکست ساده و مشخص
صداقت همه جا مهمه! توی سئو هم اینکه رک و راست منظور رو برسونید اهمیت بالایی داره. به این ترتیب وقتی شما عبارت انکرتکست رو روی مفهوم اصلی محتوای مقصد میزارید از نظر گوگل اعتبارش خیلی بالاست.
فرمول مشخصی برای نوشتن انکرتکست وجود نداره اما همیشه باید به 3 نکته توجه کنید:
اول: تا حد امکان کوتاه باشه
دوم: صفحه مقصد به بهترین نحو توصیف شده باشه
سوم: عبارت طوری نوشته شده باشه که کاربر به کلیک کردن تشویق بشه
2. انکرتکست برند تجاری (branded anchors)
هر لینکی که از نام تجاری در متن خودش استفاده کنه، میشه انکرتکست تجاری.
استفاده از این نوع انکرتکست زیانی برای سئو نداره، مگه اینکه اسم برند تجاری با کلمه کلیدی هدف یکی باشه. در نتیجه استفاده از این انکرتکست هیچ اشکالی نداره.
3. انکرتکست عمومی یا Generic Anchor Text
حتما توی سایتها دیدید که برای هدایت کاربر به یک صفحه دیگه مینویسن ” اینجا را کلیک کنید “یا مثلا ” بیشتر بخوانید” ؛ به این نوع از انکرتکست میگن انکر تکست عمومی. استفاده از این نوع انکرتکست توی سالهای گذشته خیلی رایج بود، ولی با پیشرفت هوش مصنوعی گوگل و تغییر الگوریتمها، ثابت شد که استفاده از اینها میتونه به سئوی سایت آسیب بزنه. به همین دلیل استفاده از این نوع انکرتکست حدالامکان توصیه نمیشه.
4. انکرتکست عریان یا Naked Anchor Text
وقتی خود URL رو به تنهایی توی متن استفاده میکنیم، میشه انکرتکست عریان؛ یعنی اصلا ما از کلمه کلیدی خاصی استفاده نکردیم و تنها خود URL رو گذاشتیم. به عنوان مثال انکرتکست لینک https://eliasalipour.com/what-are-keywords/ از این نوع هست؛ به دلیل نوع این انکرتکست، بهش URL Anchor Text هم میگن.
5. انکرتکست کلمه کلیدی + نام برند تجاری
وقتی از اسم برند تجاریمون، کنار کلمه کلیدی استفاده میکنیم انکرتکست از نوع ترکیب کلمه کلیدی با نام برند تجاری هست. این مدل، یک روش کم خطر و خوب برای لینک دادن هست و شما میتونید با خیال راحت ازش استفاده کنید.
به عنوان مثال، “تدریس دیجیتال مارکتینگ با الیاس علیپور” یک نمونه از این نوع انکرتکست به حساب میاد.
6. انکرتکست تصویر یا Image Anchor Text
خوبه هر از گاهی توی تصویرتون لینک قرار بدید. حتما با تگ ALT تصاویر آشنا هستید؛ در این نوع انکرتکست گوگل محتوای متنی تگ Alt رو به عنوان انکرتکست در نظر میگیره. اگه تگ Alt شما خالی باشه گوگل هیچ انکرتکستی درنظر نخواهد گرفت.

7. انکرتکست Exact Match
میتونیم بگیم این نوع از انکرتکست مهمترین انکرتکست موجود هست. زمانی که شما از کلمه کلیدی هدف، به تنهایی برای لینک دادن استفاده میکنید، انکرتکست از نوع Exact Match هست. متن لینک این نوع از انکرتکست، تاثیر خیلی زیادی روی ارتقای رتبه سایتتون داره؛ اما توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این نوع هم میتونه باعث جریمه شدنتون بشه.
اگه بخوام یه مثال بزنم، وقتی میخواید به مقالهای توی سایتتون لینک بدید که موضوع اصلیش الگوریتم ymyl هست، انکرتکست لینکتون هم میشه الگوریتم ymyl .
8. انکرتکست Partial Match
یک نوع دیگه هم هست که اسمش Partial Match هست. توی این مدل کلمه کلیدی هدف به صورت جزئی یا نسبی توی انکرتکست به کار برده میشه. مثلا اگه کلمه کلیدی هدف شما “یواست سئو” باشه و انکرتکستی که به کار میبرید راهنمای کار با افزونه یواست سئو باشه، شما از Partial Match استفاده کردید.
همین Partial Match رو که طولانیش کنیم میشه انکرتکست Long Tail Anchors . مثلا: ” موبایل فرندلی بودن سایت برای افزایش رتبه سئو اهمیت زیادی دارد. “
انواع دیگر:
از انواع دیگه انکرتکست میتونیم به انکرتکست هم معنی یا LSI Anchor Text اشاره کنیم. زمانی که شما دقیقا کلمه کلیدی هدف رو به کار نمیبرید و بجاش از مشتقات و کلمات هم معنی و هم خانواده استفاده میکنید، از این مدل استفاده کردید.
جمع بندی
ما توی این مقاله تمام انواع انکرتکست رو براتون معرفی کردیم؛ اما باید بدونید که هرکدوم از اینها مناسب برای استفاده در جای خاصی هستند.
به عنوان مثال، برای لینک سازی داخلی بهتره Keyword Exact رو استفاده کنید و برای رپورتاژ بهتره از خود کلمه کلیدی اصلی و مترادفهاش استفاده کنیم.
به این ترتیب با توجه به محلی که میخواید لینک بدید و هدفی که دارید، نوع انکرتکستی که بهتره استفاده کنید، متفاوته.
دیدگاهتان را بنویسید