GA4 چیست؟

GA4 همون گوگل آنالیتیکس قدیمی هست اما قابلیتهای خیلی خفنتری داره. در کل گوگل آنالیتیکس یک ابزار بسیار پرکاربرد هست که به شما کمک میکنه بتونید عملکرد سایتتون رو بررسی، و استراتژی سایتتون رو بهینه کنید. اگر علاقهمندید راجع به این ابزار بیشتر اطلاعات کسب کنید؛ ما توی صفحه آموزش گوگل آنالیتیکس همه چیز رو براتون گفتیم.

خب، بریم سر اصل مطلب. همونطور که از اسم این مقاله پیداست قراره در ادامه به بررسی یک نسخه جدید از ابزار گوگل آنالیتیکس بپردازیم.
اسم این نسخه google analytics 4 یا همون GA4 هست که در سال 2020 توسط شرکت گوگل راه اندازی شد. نسخه GA4 با نسخه قبلی یعنی universal تفاوتهای زیادی داره و چون فعلا فقط به صورت آزمایشی ارائه شده کاربرا میتونن از هر دوی اونها استفاده کنند. همونطور که میدونید این نرم افزار برای سئو سایت مهمه و توی تمام مباحث آموزش سئو حتما گفته میشه.
قابلیتهای GA4
قابلیتهای GA4 هر روز افزایش پیدا میکنه. در ادامه چندتا تفاوت اصلی رو بررسی میکنیم.
- نسخه جدید گوگل آنالیتیکس بر پایه رویدادهاست. توی این نسخه که انعطاف پذیری بیشتری نسبت به نسخه قبلی داره، دیگه نیاز به action، label و category نیست و به جای اونها میتونید از پارامترهای دلخواه دیگهای استفاده کنید.

2. توی نسخه universal فقط کاربران اختصاصی میتونستند دادهها رو به bigQuery تبدیل کنند؛ اما توی نسخه GA4 این گزینه به صورت رایگان فعال هست.

3. اندازه گیری پیشرفته یا Enhanced Measure در نسخه GA4 فعال هست. این نسخه میتونه یک سری از رویدادها رو بعد از اتصال اتوماتیک و بدون نیاز به برنامه نویسی و گوگل تگ منیجر ردیابی کنه. بازدید از صفحه، کلیک روی لینک خروجی، میزان دیده شدن ویدئو، میزان دانلود فایلها، تعداد اسکرول و غیره ازاین سری رویدادها هستند.
4. analysis hub که قبلا برای کاربران GA360 فعال بود، در نسخه GA4 برای همه کاربرا فعال شده.
5. توی نسخه جدید گوگل آنالیتیکس، اگر دادههارو به صورت دستی پیکربندی کنید؛ بعد از 14 ماه منقضی میشن. این تغییر برعکس نسخه universal هست و توی اون نسخه دادهها هیچوقت منقضی نمیشن.
6. قسمت insight در نسخه قدیمی گوگل آنالیتیکس به وجود اومده تا با کمک هوش مصنوعی، بتونه تحلیلهایی از آمار سایت داشته باشه و نتایج کاربردیای رو به افراد سئوکار ارائه بده. توی نسخه جدید، گوگل سعی کرده که هوش مصنوعی خودش رو ارتقا بده؛ به همین دلیل قسمت insight این نسخه بسیار هوشمندانهتر و دقیقتر تعریف شده.
7. یکپارچهسازی گزارش گیری از گوگل ادز (Google ads) یک قابلیت دیگه نسخه GA4 هست. شما بعد از ساخت اکانت گوگل ادز باید اونو به گوگل آنالیتیکس متصل کنید. حالا این گزارش گیری توی نسخه جدید بسیار آسان، دقیق و کاملتر ارائه میشه.
8. سیستم هوشمند واقع در نسخه GA4 به شما این امکان رو میده که با کمک این ابزار برای بازاریابی دیجیتال هم اطلاعاتی رو پیش بینی کنید؛ همچنین به شما میگه که احتمال بازگشت سرمایه (ROI) برای کدوم محصول، مشتری یا کاربر بیشتر هست.
9. توی این نسخه ویژگی گروه بندی محتوا حذف میشه و در عوض پارامترهای رویداد برای گروهبندی محتوا ایجاد میشه.
10. شناسه کاربری در نسخه قبلی به عنوان cookie ذخیره میشد تا یک نمونه مرورگر رو شناسایی کنه و فعالیتهای کاربر رو بهش مرتبط کنه، اما در این نسخه به عنوان شناسه کاربر باقی میمونه.
11. در نسخه google analytics 4، محدوده بازدید به پارامتر رویداد، دامنه کاربر به ویژگی کاربر و دامنه محصول به پارامتر تجارت الکترونیکی تبدیل میشه.
12. همه بازدیدها از بازدید نمای کلی صفحه گرفته تا معاملات،به عنوان یک رویداد ثبت میشن.
به طور کلی google analytics 4 قراره که عمل دادهگیری و گزارش دهی رو با اتصال کانالهای ارتباطی بیشتر، راحتتر کنه و به کمک این دادهها به افرادی که به عنوان مشاور دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنن این امکانو بده که تصمیمات بهتری رو برای کسب و کار خودشون بگیرن و راحتتر بتونن استراتژیهاشون رو بهینه سازی کنند.
آموزش نصب GA4
اگر در حال حاضر از نسخه قدیمی گوگل آنالیتیکس استفاده میکنید؛ لازم نیست برای فعال سازی GA4 اون رو غیرفعال کنید. شما میتونید به شکل یک property جدید به قابلیتهای google analytics 4 دسترسی پیدا کنید. در ادامه نکات آموزش نصب GA4 رو براتون شرح میدیم.
در GA4 مثل نسخه قبلی برای setup دو تا روش وجود داره:
روش اول
در روش اول با استفاده از کدها و gtag که در head سایت قرار میگیره، میتونید از نسخه GA4 استفاده کنید. برای به کارگیری این روش از طریق admin گزینه upgrade to ga4 رو بزنید و بعد از کلیک روی get started صفحهای براتون باز میشه که توی اون صفحه باید گزینه create property رو انتخاب کنید.

تو این مرحله روی گزینه data stream کلیک کنید و روی اکانتتون کلیک کنید.

وقتی صفحه براتون باز میشه؛ بالای صفحه توی پنجره measurement ID یک کدی قرار داره که باید اونو کپی کنید چون که بعدا به دردتون میخوره.

سپس در قسمت پایینتر روی گزینه global site tag کلیک کنید؛ حالا شما باید کدی که براتون نمایش داده میشه رو به کدهای HEAD سایتتون اضافه کنید.

یا هم میتونید از طریق گزینه پایینی، یعنی tag manager این نسخه رو راه اندازی کنید.
روش دوم
برای روش دوم به گزینه admin برگردید و گزینه tracking info رو انتخاب کنید. در بخش tracking code باید گزینه connected site tags رو انتخاب کنید و کدی که در قسمت بالا با عنوان measurement ID کپی کردید رو توی پنجره اولی از سمت چپ وارد کنید. توی پنجره سمت راستی هم ga4 رو بنویسید و سپس گزینه connect رو بزنید. نصب شما به این روش به پایان رسید و شما میتونید از قابلیتهای ga4 استفاده کنید.
سخن آخر
درسته که نسخه GA4 بسیار پیشرفتهتر از نسخه قبلی هست و امکانات کاملتری رو در اختیار کاربرا قرار میده؛ ولی چون هنوز توی نسخه آزمایشی خودش قرار داره و مدت زمان کمی هست که وارد دنیای دیجیتال شده،امکانات زیادی نداره؛ لذا اگر شما در حال حاضر میخواید به صورت کامل به آنالیز سایت خودتون بپردازید از نسخه قبلی، یعنی universal google analytics استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید