الگوریتم های گوگل

الگوریتم BERT با تمرکز روی ساختار معنایی کوئری، اوج قدرت هوش مصنوعی گوگل رو نشون میده
گوگل با الگوریتم تازگی محتوا رسما اعلام کرد که تولید محتوای به روز تاثیر شگفت انگیزی روی سئو داره


این الگوریتم سایت شما رو توی صفحه نتایج میرقصونه تا در نهایت توی مناسبترین جایگاه قرارتون بده
الگوریتم رنک برین مثل یک مغز متفکر رفتار کاربر رو تحلیل میکنه و با توجه به اون بهترین نتایج رو بهش نشون میده


الگوریتم مرغ مگس خوار خیلی سخت با اسپم و سایتهایی که خلاف قوانین گوگل عمل میکنن، مبازره میکنه
سندباکس مثل یک فیلتر عمل میکنه و سایتهای نوپا با استفاده از اون در گوگل ارزیابی و رتبه بندی میشن


سئو محلی حول الگوریتم کبوتر میچرخه؛ توی این الگوریتم پرندههای گوگل نزدیکترین نتایج رو به کاربر میرسونن
گوگل با این الگوریتم ثابت کرد که ارزش نحوه نمایش سایت توی موبایل خیلی بالاتر از چیزیه که فکر میکنیم


پاداش سایتهایی که محتوای باکیفیت و جامع دارن دست پانداست! پاندا با محتوای کوتاه و به درد نخور مقابله میکنه
الگوریتم پنگوئن موی تخلف رو از ماستِ محتوای شما بیرون میکشه! هرگونه لینک سازی غیر اصولی و کیورد استافینگ در محتوا توسط این الگوریتم شناسایی و با سایت خاطی به شدت برخورد میشه.


زندگی شما یا پول شما؟ انگار گوگل با YMYL از طرف کاربران مامور شده تا رفاه و امنیت رو تضمین کنه
الگوریتم EAT پایه تفکر گوگله؛ این الگوریتم کاملا کیفیت گراست و سعی میکنه مثل انسان رفتار کنه

برای لحظهای یک شهر بدون قانون رو تصور کنید!! شهری که توش دزدی، جرم حساب نمیشه و رعایت هیچ اصولی برای رانندگی مهم نیست؛ حتی تصورشم وحشتناکه. همچین شهری قطعا نابود میشه و شهروندانش رو هم با خودش به نابودی میکشونه. وب و دنیای مجازی هم دقیقا همینطوره؛ اگه در اون قانونی وجود نداشته باشه، قطعا فضای ناامنی رو برای کاربرانش ایجاد میکنه. جناب گوگل همه اینارو بهتر از ما میدونه و تحت عنوان الگوریتم های گوگل، یک سری قوانین وضع کرده که این الگوریتم های موتور جستجوی گوگل نه تنها باعث افزایش امنیت کاربرا شده؛ بلکه سایتهای اسپم و پاپ آپ رو از دور خارج کرده.
الگوریتمهای سرچ گوگل، قاتل محتواهای به درد نخور
اولین موضوعی که برای گوگل اهمیت داره، محتواست. به همین دلیل، اومد امتیاز و رتبه بندی سایتها رو بر اساس میزان کیفیت محتواشون قرارداد. برای این کار از الگوریتم پاندا رونمایی کرد و همون اول کاری هرچی سایت حاوی محتوای تبلیغ و کپی بود رو کنار زد. کم کم با روی کار اومدن سئو کلاه سیاه، گوگل الگوریتم پنگوئن رو آورد تو کار و خیلی جدی سایتهایی که از سئوی کلاه سیاه استفاده میکردند رو جریمه کرد. به طور کلی الگوریتمهای گوگل جهت آسایش کاربران طراحی شدند تا هر بار که درباره موضوعی سرچ میکنند با کلی نتایج عجیب غریب و نامربوط رو به رو نشن.

ساز و کار عملکردی الگوریتمهای جستجو گوگل
ساز و کار عملکردی الگوریتمهای جستجو گوگل
همه الگوریتم های گوگل با هوش مصنوعی طراحی شدن؛ به همین دلیل به راحتی میتونن سایتهای متخلف رو پیدا و جریمش کنن. منظورم از متخلف، سایتهایی هست که محتوای کپی منتشر میکنن یا از تکنیکهای کلاه سیاه برای بالا بردن رتبه سایتشون استفاده میکنن. مثلا یک نمونش استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی اصلیشون هست. لازمه بگم که الگوریتم های رتبه بندی گوگل دیگه به هیچ وجه گول این کارا رو نمیخوره و فقط به سایتهایی امتیاز و رتبه بالا میده که محتوای درست و بهینه شده در سایتشون منتشر کنند.
باغ وحش الگوریتمهای گوگل
وقتی میخوان از بی قانونی جایی حرف بزنن، میگن قانون جنگل بر اونجا حکمرانه؛ اما گوگل با رونمایی از باغ وحش الگوریتمهاش ثابت کرد که همیشه هم اینطوری نیست. الگوریتم کبوتر، پنگوئن، مرغ مگس خوار و پاندا، نظم رو برای کاربران گوگل به ارمغان آوردند. حالا دیگه هیچکس جرات نمیکنه تا برای کاربران، محتوای بد و اسپم تولید کنه؛ چون مورد خشم گوگل قرار میگیره. در واقع به صورت کلی این الگوریتمها دو تا کار انجام میدن:
- جریمه کردن سایتهای بی کیفیت
- افزایش رتبه سایتهای با ارزش و کاربر پسند
الگوریتمهای جدید گوگل در سئو؛ این کاربرانِ سوگلی!
الگوریتمهای جدید گوگل در سئو؛ این کاربرانِ سوگلی!

گوگل دائما در حال به روزرسانی و رونمایی از الگوریتمهای جدیدشه و هر چقدر که میگذره اهداف آخرین الگوریتمهای گوگل بیشتر و بیشتر در جهت رضایت کاربر قرار تنظیم میشه.
یک قانون نانوشته وجود داره که میگه اگه میخوای سایتت رتبه خوبی کسب کنه به کاربرها اهمیت بده. هر کدوم از الگوریتمهای گوگل برای سئو رو که بررسی کردم، آخرش به این رسید که هدف گوگل از طراحی این الگوریتمها اینه که کاربر هرچه سریعتر به هدفش برسه؛ از الگوریتم دنس بگیر تا موبایل فرست ایندکس؛ در نهایت هدف اونها ارزیابی محتوای سایتها و دستچین کردن سایتهای با ارزش و مناسب برای کاربره. پس حواستون رو جمع کنید که خدایی نکرده پاتونو کج نزارید و کاری نکنید که خارج از قوانین الگوریتم های جستجو در گوگل باشه. چون گوگل رو کاربراش حساسه و امکان داره جوری سایتتون رو جریمه کنه که نفهمید از کجا خوردید.
در ادامه، ما براتون مفصل راجع به انواع الگوریتمهای گوگل صحبت کردیم.
در ادامه، من براتون مفصل راجع به انواع الگوریتمهای گوگل صحبت کردم.
دستهای پشت پرده الگوریتمهای گوگل در رتبه بندی سایتها
روزانه تعداد بیشماری صفحات از انواع سایتها برای کیوردهای مختلف با هدف گوگل تولید و توسط کراولرهای این موتور جستجو ایندکس میشن.
به عبارتی گوگل شبیه یک انبار وسیع و بی انتها از داده و محتوای بایگانی شده هست. وظیفه این انبار هم اینه که هر زمان کاربری بهش مراجعه کرد و ازش درخواستی داشت، بتونه محتوای مورد نیاز کاربر رو تمام و کمال بدر اختیارش قرار بده و نیازش رو به بهترین شکل ممکن رفع کنه.
حالا سوال مهم اینجاست؛ با این وضعیت که به ازای جستجوی هر کیورد، هزاران (چه بسا بیشتر) صفحه و محتوا برای ارائه وجود داره، گوگل چطور باید تصمیم بگیره کدوم محتواها رو به کاربر نمایش بده؟
اینجا جایی هست که الگوریتمهای گوگل به کمک این موتور جستجو میان. در واقع گوگل با کمک گرفتن از الگوریتمهای خودش به دادهها و صفحاتی که رباتهای خزنده جمع کردن، سر و سامون میده و در ادامه تصمیم میگیره که با چه نظم و ترتیبی اونها رو در صفحه serp نمایش بده. الگوریتمهای گوگل به این موتور جستجو کمک میکنن دادههاش رو مدیریت کنه و با ارزیابی صفحات سایتهای مختلف بر مبنای معیارهای مشخصی مثل کپی نبودن محتوا، عدم استفاده بیش از حد از کیوردها (کیورد استافینگ)، عدم لینک سازی مطابق با تکنیکهای سئو کلاه سیاه و… هر صفحه رو در جایگاهی که استحقاقش رو داره، قرار میده.
و به این ترتیب ما شاهد نقش تعیین کننده و مرموزانه الگوریتمهای گوگل در رتبه بندی سایتها هستیم.
سوالات متداول
جواب این سوال رو در مثال اول مقاله گفتم. گوگل بدون الگوریتم مثل شهر بدون قانونه. اونجوری به راحتی سایتهای اسپم با سئو کلاه سیاه رتبههای بالای گوگل رو تصرف میکردن و وقتی درباره موضوعی سرچ میکردیم، با کلی نتایج عجیب غریب روبه رو میشدیم. در اون شرایط باید کلی میگشتیم تا یک سایت خوب با یک محتوای به درد بخور پیدا کنیم.
از مهمترین الگوریتم های گوگل میشه به الگوریتم رنک برین، الگوریتم EAT، الگوریتم BERT، الگوریتم YMYL، موبایل فرست ایندکس، الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن اشاره کرد. در واقع هرچی که توی باغ وحش الگوریتم های گوگل وجود داره، جز بهترین و مهمترین الگوریتمها حساب میشه.
پرسیدن این سوال و شنیدن جوابش هیچ فایدهای برای شما نخواهد داشت؛ چون جدید یا قدیمی بودن الگوریتم هیچ تاثیری بر نحوه عملکردش نداره. چه بسا که الگوریتمهای قدیمی به دلیل رفع خطا و آپدیت، بسیار دقیقترعمل میکنند. پس ذهن خودتون رو درگیر الگوریتم جدید و قدیم نکنید و حواستون رو روی بهبود محتوای سایتتون متمرکز کنید.
اگر جناب گوگل رو رئیس یک شرکت بزرگ فرض کنیم، سایتهایی که ایجاد میشن، کارمندان گوگل و الگوریتمهایی که طراحی کرده مدیرهای داخلی این شرکت محسوب میشن. حالا این مدیرها روی نحوه عملکرد کارمندا نظارت میکنن و حواسشون هست که کارمندی خطایی انجام نده که نارضایتی مشتری رو به همراه داشته باشه. اگر کارمند اشتباهی انجام بده، این مدیرها برای مدتی اون کارمند رو از ارائه خدمات به مشتری منع میکنن؛ تا زمانی که یاد بگیرن به نیاز مشتری احترام بزارن. این وسط وقتی نحوه عملکرد شرکت بهبود پیدا کنه و مشتریان از خدمات شرکت راضی باشن، قطعا گوگل که رئیس شرکته، از این شرایط سود میبره.
